Drama antara dua individu dalam dunia politik seolah-olah tidak akan pernah habis sejak dari dulu, kata Ketua Penerangan UMNO, Shahril Hamdan.

Dua individu yang dimaksudkan beliau ialah bekas Perdana Menteri (PM), Tun Dr Mahathir Mohamad dan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Kalau kita tengok siapa calon-calon PM yang ada dalam Pilihan Raya Umum ke-15 itu, dua individu yang mendominasi politik dari beliau kecil masih ada di situ.

“Drama antara mereka ini sekejap nak bekerjasama, sekejap bergaduh dan kemudian ingin bekerjasama semula,” kata Shahril dalam satu video yang dimuat naik di Facebooknya.

Beliau menekankan, Barisan Nasional (BN) telah membawa individu seperti Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ke hadapan selain dari menjadi orang pertama mengakui beliau bukan seorang yang sempurna.

Dengan adanya Ismail, Shahril berpendapat ianya mendatangkan satu peluang kepada orang ramai untuk ‘move on’ daripada generasi Tun Mahathir dan Anwar apatah lagi sudah masuk tahun 2022.

“Ini masanya kita memulakan peralihan generasi itu. ‘move on’ daripada dua individu ini dan beri peluang kepada seseorang dan barisannya untuk meneruskan kepimpinan dalam negara ini,” tambahnya lagi.