Calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Bera, Datuk Seri Ismail Sabri menegaskan, jentera BN Bera untuk tidak mengambil mudah terhadap setiap calon yang bertanding.

Menurut beliau, gerak kerja mesti dilakukan dengan kuat dan bersungguh sehingga hari pengumuman nama yang menang diumumkan.

“Dimana-mana pun saya pernah sebut tidak ada istilah ‘easy win’. Kita tidak boleh rasa selesa, setiap calon ada kekuatan masing-masing walaupun saya kata saya yakin menang di Bera.

“Kita sudah matang berpolitik. Lebih kurang lima juta pengundi baru yang bermula dari umur 18 tahun. Saya percaya pemikirannya juga sudah jauh berbeza,” kata Ismail satu sidang media, pagi tadi.

Selain itu, beliau yang juga Perdana Menteri menyeru kepada semua penyokong agar sentiasa mengekalkan keharmonian di kawasan masing-masing agar tidak menimbulkan sebarang isu.

Sebelum ini, Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengumumkan Ismail sebagai calon mewakili BN di Parlimen Bera yang akan bertanding di Pilihanraya Umum ke-15 (PRU15) nanti.

Terdahulu, Ismail memenangi kerusi Parlimen Bera pada PRU14 dengan undian sebanyak 20, 760 menewaskan Zakaria Abdul Hamid dari PKR dan Musaniff Ab. Rahman dari Pas.